luni, 28 noiembrie 2011

Curiozitati despre sportul romanesc

Stiati ca.....?

  • Real Madrid a fost dispusa sa plateasca  2 milioane  de dolari in anul 1972 pentru a-l transfera pe Nicolaie Dobrin?

  • Echipa de rugby a Romanie a fost prima echipa romanesca madaliata olimpic?

  • Echipa de handbal masculina a Romaniei a fost medaliata la Campionatele Mondiale atat in formula de 7 cat si in cea de 11?

  • FC Arges a invins in 1972 pe teren propriu echipa Real Madrid cu scorul de  2-1?

  • Ivan Patzaichin a reusit sa castige medalia olimpica la canoie cu pagaia rupta? 

  • Gica Hagi a jucat atat la Barcelona cat si la Real Madrid? 

  • Lucian Bute din 30 de victorii, 24 sunt prin K.O?

  • Canotoarea Elisabeta Lipa a participat la 6 olimpiade si a catigat 8 medalii si dintre care 5 din aur?

luni, 7 noiembrie 2011

LPS Pitesti,un pas spre cheia succesului

          In anul 1994, la insistentele prefectui si a directorulur de cluburi sportive din Pitesti, se infiinteaza "Liceul cu program sportiv".
          La inceput, intre anii 1994-2005, liceul a functionat in incinta scolii nr.16. Pana in anul 2000, exista doar o clasa pe promotie, majoritatea elevilor fiind fotbalisti, iar de-a lungul anilor, chiar si in prezent, exista 4 clase pe promotie. Insa datorita scolii nr.19, care dispunea de mai multe sali de clasa ce nu erau puse in folosinta, Liceul cu program sportiv isi face mutarea in aceasta incinta. Asul din maneca al sportivilor, il reprezinta atat sala de sport din interiorul liceului, cat si terenurile de tenis, de fotbal sau de rugby, aflandu-se in apropierea , chiar daca nu sunt ridicate la cele mai inalte standarde. Mai sunt si alte locatii in care sportivii liceului au prioritate, acestea fiind: Sala sporturilor, Scoala generala nr.16, Baza sportiva "Nicolae Dobrin", Bazinul olimpic.
          Exista sportivi ai liceului care au aparat culorile clubului in competitii nationale si internationale.
           Medaliatul cu bronz si vicecampion olimpic la Atena, este altelul Marian Oprea, care a fost antrenat de Doina Anton 
  Din urma se indreapta cu  talent si ambitie si atletii : Ioana Popa, Adrian Carnaru, Tudorache Gabriel, Alin Costache,unde au facut "ravagii" in juniorat, iar acum se pregatesc pentru "atacul" in competitiile seniorilor. 
De pe bancile liceului sportiv, 4 tenismeni Laura Bosneag, Maria Craciun, Stefania Nicolae, Laurentiu Gavrila ai ajuns in America, iar ultimul castigand turnee internationale.
Grupele de handbal conduse de Catalin Ghetie, Silvia Purice, Luminita Iordache, Nadina Dumitru, au ajuns sa dispute  campionatele nationale de juniori.
Multi ani director al liceului sportiv, domnul Rizon, a antrenat echipa de volei feminin, in prima liga, multe componente fiind crescute de echipa liceului sportiv.
Dupa o perioada in care voleiul pitestean dispare dupa prima scena, anul acesta promoveaza in prima liga, sub indrumarea antrenoarei Nicoleta Iatan, unde promovarea s-a realizat si cu voleibaliste din liceul sportiv.






Antrenorii echipelor liceului, si-au demostrat abilitatile atat prin indrumarea sportivilor, cat si prin performanta obtinuta de ei ca sportivi.